Snacks Baby: 3 ideeën om thuis te ontdekken

Wat jij jouw baby de eerste levensjaren geeft, heeft een enorme invloed op zijn of haar gezondheid. Baby's hebben gezonde en voedzame, energierijke voeding nodig en daarom kan het veel helpen om tussendoortjes in het dieet op te nemen. Je baby kan wel drie of vier keer per dag tussendoortjes eten. Hierbij moet jij ervoor zorgen dat deze voedingsmiddelen in voldoende mate aanwezig zijn. Hier zijn enkele gezonde babyvoeding potjes.

Zacht fruit

De eerste maanden zal jouw baby geen hard voedsel kunnen eten. Maar dit betekent niet dat je alleen op moedermelk moet vertrouwen. Zacht fruit, zoals bananen, is altijd perfect. In feite maken de meeste baby's via zacht fruit kennis met hard voedsel. Van een gemiddelde banaan een snack maken is een goed begin. Je baby zal ervan genieten en bovendien zitten bananen boordevol mineralen en voedingsstoffen. Andere soorten fruit die je kunt overwegen, zijn onder meer watermeloen, zachte mango's, bessen en druiven.

Volle Melk en yoghurt

Yoghurt is technisch gezien geen voedsel, maar het is nog steeds een geweldige manier om te snacken voor elke baby. Dit zouden in feite de perfecte tussendoortjes zijn voor de babyvoeding in potjes, aangezien het zo veelzijdig is. Je baby kan op elk moment van de dag yoghurt nemen en er zijn niet veel voorbereidingen voor nodig. Maar zorg er in de regel altijd voor dat de yoghurt suikervrij is. Als je wilt, kun je ook een fruitige smaakoptie kiezen.

Kaas

Een ding dat je leuk zult vinden aan kaas, is hoe gemakkelijk het voor de baby is om te eten. Vooral cottage kaas smelt in de mond en wordt geleverd met zoveel geweldige voedingsstoffen. Het is een van de lekkerste hapjes baby 5 maanden, vooral omdat op deze leeftijd de meeste baby's nog steeds niet gewend zijn aan vast voedsel. Maar kaas is niet zo moeilijk en heeft, net als yoghurt, niet veel voorbereidend werk nodig.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *